Er is nog een hoop HOOP!

Er is nog een hoop HOOP!

Een week geleden deed ik mee met de AFAS MVO Challenge. De MVO Challenge is een initiatief van AFAS Software om goede doelen en bijzondere projecten te ondersteunen. Aan de editie van 2015 deden ongeveer zestig inzendingen mee. Uit deze zestig inzending zijn acht inzendingen gekozen die afgelopen woensdag hun project mochten presenteren. Met ons project Gezinshuis-Plus zijn wij uiteindelijk met de derde prijs naar huis gegaan!

Verbinding en passie genereren kansen
Wat me die dag vooral opviel, was hoeveel mensen zich met hart en ziel inzetten voor een bepaald doel. De doelen varieerden; de enorme passie en gedrevenheid was vergelijkbaar. Wanneer je in het leven geraakt wordt door een bepaald onrecht of tragiek, hierdoor mogelijkheden ziet en jezelf er persoonlijk aan verbindt, ontstaan er kansen. Uit de verhalen van de deelnemers viel op te maken dat het niet de gebaande paden zijn die bewandeld moeten worden, maar dat het grillige avonturen zijn die invulling behoeven. Een paar voorbeelden;

  • Het verhaal van een meisje met een forse stoornis die niet verder wilde in haar leven. Vanuit de donkerste beleving startte haar moeder mede een initiatief waar haar dochter in een fijne, gelukkige plek kon wonen.
  • Een oud voetbalster van het Nederlands elftal die haar carrière bruut zag eindigen door een afgescheurde knieband. Zij geeft nu clinics aan meiden uit de Favela’s (achterwijken) in Rio de Janeiro, om deze kinderen op te leiden tot voetbaltrainster om zo als rolmodel te functioneren voor de andere kinderen.
  • De politieman wiens vrouw tot tweemaal toe getroffen werd door borstkanker heeft nu enkele koren heeft opgericht die optreden om geld binnen te halen voor de KWF kankerbestrijding.

Er bestaan drie Goddelijke deugden; Geloof, Hoop en Liefde. Ik heb ervaren dat die van Hoop nog volop leeft in onze samenleving. Ondanks de tegenslagen die het leven soms in petto heeft, heb ik ervaren dat er gelukkig nog een hoop HOOP is. En waar hoop is, is een weg…

By |2015-12-14T11:06:48+01:00maandag 14 december 2015|blog|